Reflexologia. Què és i per a què serveix?

La reflexologia és una teràpia natural mitjançant la qual es busca restablir l'equilibri corporal, tant mental com físic.

Es té constància de la pràctica de la reflexologia des de l'Antic Egipte (hi ha pintures i gravats en pedra on apareixen persones practicant-la, i siluetes de peus a manera de mapa corporal, donant a entendre la ubicació dels reflexos). Paral·lelament també hi ha indicis de la seva pràctica a la Xina ia l'Índia.

Al cap dels anys i en segles més recents s'han realitzat diversos estudis mitjançant el mètode de "causa-efecte" per conèixer el seu grau d'efectivitat, donant resultats molt positius a favor d'aquesta teràpia. Es pot establir una relació entre l'estimulació i l'efecte produït en el cos.

Per concretar més, aquesta teràpia mil·lenària, es porta a terme mitjançant l'estimulació als peus de diversos punts-reflexos per aconseguir un efecte a nivell de tot el cos.

La sessió sol durar uns 50 minuts i és freqüent notar alguns efectes ja des de la primera, tant durant, com en les hores posteriors a aquesta. Els seus efectes i beneficis sobre l'organisme són diversos:

  • Redueix l'estrès i la tensió.
  • Millora la circulació sanguínia i afavoreix el desbloqueig del corrent nerviós.
  • Facilita l'eliminació de toxines.
  • Equilibra els diferents sistemes corporals (nerviós, endocrí, digestiu, musculoesquelètic, urinari, reproductor, sensorial, immune, limfàtic i circulatori).
  • Actua de manera preventiva.