Podologia Esportiva

Avui en dia i cada vegada més, l'esport està adquirint una gran importància en les nostres vides. Dada important, ja que, una part molt important de la nostra salut passa per realitzar activitat física diària o molt freqüent.

Nombrosos són els beneficis que ens aporta l'esport, però també cal saber que el nostre cos igual que un cotxe o una màquina, ha de passar una sèrie de versions de garantir-nos al seu correcte funcionament.

Si ens centrem en la podologia, qualsevol alteració que tinguem tant a nivell d'estructura com de tècnica de l'activitat que realitzarem, ens podria ocasionar algun problema. Tant si patim algun dolor, de peus, de genolls, d'esquena ... Com si no. Tenir un correcte suport plantar és molt important a l'hora de prevenir lesions, com podria ser des d'una lleugera sobrecàrrega muscular fins a una artrosi de genoll provocada per un excés de pressió localitzada en una zona articular concreta. I si no tenim cap simptomatologia també ens pot servir per optimitzar el nostre rendiment.

Estudi Biomecànic

Com es realitza?

Dins de la visita podològica, es fa un estudi biomecànic del pacient que inclou:

  • Exploració articular: mobilitat articular per veure si està dins dels paràmetres de la normalitat.
  • Exploració muscular: tonificació muscular.
  • Exploració neurològica: reflexos.
  • Anàlisi postural.
  • Estudi de la seva forma i empremta del peu.
  • Estudi de la seva marxa.
  • Estudi informatitzat mitjançant una plataforma de pressions, tant en estàtica com en dinàmica (caminant i/o corrent).
 
Resultats

Amb les dades obtingudes en l'exploració biomecànica es realitza un diagnòstic i una proposta de tractament.

Les plantilles

La gran majoria de les vegades una alteració en el suport plantar d'una persona pot produir alteracions en la seva biomecànica. En aquests casos, poden ser compensades amb uns suports plantars fets a mida que aportin al peu les carencies que biològicament han obtingut.

 
La prevenció

Sovint, durant l'exploració biomecànica observem algunes alteracions, tant posturals, com de la morfologia del peu que encara no han produït una patologia. Però sabem, que amb el pas dels anys i si no es realitza cap tractament gairebé segur que ens en produirà. Per això insistim en fer visites preventives i no esperar a patir la lesió o patologia, ja que el tractament sempre serà molt més senzill.